مجموع نظرات: ۴۳
شنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۵۰
۲ نفر

بحث درباره فواید یا مضرات خوردن گوشت قرمز به یکی از موضوعات چالش‌برانگیز در دهه‌های اخیر تبدیل شده است. درحالی که بعضی از افراد می‌گویند مصرف گوشت قرمز اساسا سلامت‌محور نیست و باید از مصرف این گوشت‌ها خودداری کرد، اما گروهی دیگر بر این باورند که گوشت‌های قرمز هم می‌توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشند.

گوشت قرمز

به گزارش همشهری آنلاین، آیا نباید خطرات احتمالی استفاده از گوشت قرمز را همزمان با افزایش سن در نظر بگیرم؟ آیا افرادی که وارد دهه ۵۰ سالگی شده‌اند، هنوز می‌توانند به‌طور منظم از گوشت قرمز استفاده کنند یا چنین کاری واقعا سلامت آنها را به خطر می‌اندازد؟ با خواندن این مطلب متوجه خواهید شد که مصرف گوشت‌های قرمز در دهه ۵۰ سالگی چه پیامدهایی برای سلامت شما خواهد داشت.

۱. می‌تواند موجب افزایش کلسترول خون شود

متاسفانه گوشت‌های قرمز، با این‌که خوشمزه هستند، می‌توانند در افزایش کلسترول خون نقش داشته باشند. دلیلش هم این است که گوشت‌های قرمز سرشار از چربی‌های اشباع هستند که به‌مرور زمان کلسترول خون را بالا می‌برند. اساسا در میان مواد غذایی با منشا حیوانی، میزان چربی اشباع نهفته در گوشت‌های قرمز بسیار بیشتر از ماهی و مرغ است.

۲. می‌تواند عمر شما را کوتاه کند

محققان دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۱۲ به این نتیجه رسیده اند که هرچه میزان استفاده از گوشت‌های قرمز بیشتر باشد، میزان مرگ‌ومیر و همچنین ابتلا به بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی هم بیشتر می‌شود. این محققان پس از ۲۸ سال مطالعه و بررسی اعلام کردند که وجود هر وعده مصرفی اضافی از گوشت قرمز در برنامه روزانه می‌تواند خطر مرگ را تا ۱۳ درصد افزایش دهد. البته مشکل فقط به این مورد محدود نمی‌شود زیرا مصرف فراورده‌های گوشتی این خطر را به ۲۰ درصد می‌رساند.

۳. پروتئین بیشتری دریافت می‌کنید

جدای از جنبه‌های منفی استفاده از گوشت‌های قرمز، نمی‌توان خواص مثبت آنها را هم به‌طور کلی نادیده گرفت. برای مثال، گوشت‌های قرمز سرشار از پروتئین هستند. هر ۱۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده حدود ۲۵ گرم پروتئین دارد، درحالی که هر ۱۰۰ گرم گوشت استیک کباب‌شده حدود ۲۷ گرم پروتئین وارد بدن می‌کند. امروزه می‌دانیم که دریافت پروتئین کافی همزمان با افزایش سن بسیار مهم است اما با توجه به ارتباط مستقیم بین زیاده‌روی در مصرف گوشت‌های قرمز و ابتلا به بیماری‌های قلبی، انجمن‌های علمی مانند انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کنند که پروتئین مورد نیاز بدن را از طریق گوشت‌های کاملا بدون چربی و همچنین منابع پروتئینی گیاهی تامین کنید.

 ۴. می‌تواند مشکلات کلیوی را تشدید کند

خطر ابتلا به انواع بیماری‌های کلیوی یا مشکلات مربوط به کلیه همزمان با افزایش سن بیشتر می‌شود. پس افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند، قطعا نمی‌توانند از گوشت قرمز به‌عنوان بهترین گزینه غذایی استفاده کنند. افراد مبتلا به بیماری کلیوی مزمن معمولا باید مصرف گوشت‌های قرمز را محدود کنند یا در مواردی حتی این گوشت‌ها را از رژیم غذایی شان کنار بگذارند. دلیلش هم این است که افراد مبتلا به مشکلات کلیوی در جذب ترکیبات دارای فسفات مشکل دارند و در نتیجه باید میزان استفاده از مواد غذایی حاوی فسفات را کاهش دهند.

منبع: سلامت

کد خبر 697061

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 27
  • ناشناس IR ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
    55 0
    خارج ها استیک می‌خورند که ۳۰۰ گرم گوشت نه آبگوشت که ۳۰۰ گرم گوشت بااب وغیره ده نفری می خورند در ایران کسی گوشت بخور کروسترول بالا نمیر ورشکست میشه
  • IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
    32 2
    اشتباهه گوشت باید تا زنده ای بخوری بر حسب تجربه پیرزن ۸۵ ساله که هفته ای دوتاسه بار کباب میکنه بهش هم میگی قهر میکنه سر حال قبراق دنبال شوهر میگرده
  • عبدالله IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
    8 2
    گوشت بخوانند،پاپ یا سنتی
  • بهنام IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
    13 1
    بیشترین گوشت با کیفیت عالی در امریکا مصرف میشه سرانه مصرف گوشت آمریکا بیشتر از همه کشورهاست هیکلشان نیز درشت می باشد متاسفانه مصرف سرانه گوشت با کیفیت پایین مربوط به کشورهای جهان سومه گوشت برا ما اخی شده
  • تقی IR ۲۱:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
    20 2
    بالای ۵۰ سال عمدتا بازنشسته هستند یا نزدیک به بازنشستگی و باا این مستمری توان خرید گوشت قرمز که نیست این معایب را میگن تا گوشت قرمز نخریم
  • ناشناس FR ۲۳:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
    20 2
    بیشترین گوشت جهانو کشورهای آمریکا و کانادا و استرالیا و انگلستان و چین و روسیه و آرژانین و ژاپن و کمترین کوشت جهانو کشورهای آفریقایی و تحت تحریم مثل کره شمالی و ایران مصرف میکنن،اگر گوشت قرمز انقدر ضرر داشت هیچوقت آمریکا و انگلیس انقدر زیاد مصرف نمیکردن،لعنت بر انگلستان فاسد که خبرهای دورغ و کذبو به خورد جهان سوی ها میده،لعنت بر هرچی سیاست مدار فاسد انگلیسه
  • FR ۲۳:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
    16 1
    گوشت انقدر قیمتش رفته بالا با این درآمد نمیشه گوشت خرید،والا الان نزدیک سه سال ماهی نخوردم
  • مادر یک دانشجو IR ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
    13 1
    شما چکار به خارج دارین,برا کشور خودمون اظهار نظر کنید,با این قیمت گوشت من یک کیلو گوشت را ۹یا ۱۰ بار درست میکنم,تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
  • IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۳
    6 0
    خدا شگور نگران نباشید گوشت قرمز که هیچ پای مرغ هم پیدا نمی کنیم بخوریم
  • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۳
    13 0
    مادربزرگم نزدیک صدسالشه هر روز گوشت میخوره اونم کبابی،از من که نوه اونم سرحالتره
    • IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
      0 0
      حتما مادربزرگت پولداره ما که توان خرید گوشت را نداریم ۳۰،۴۰ روز ۱۰۰گرم گوشت هم گیرمان نمیاد
  • روانشناس IR ۰۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
    1 0
    دقیقا نگاه کنید هر چی علم راجع به بدن انسان میگه همیشه دم از بدبختی و بیماری و ضرر است یکبار نمیگن خبر خوب برای سلامتی !! انشالله روز خیر نبینند
  • محمدرضا IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
    1 0
    پنجاه ساله ها بازنشسته هستن با این حقوق میشه گوشت خرید که جوک برای ما تعریف میکنی مرد حسابی.
  • شهناز IR ۲۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
    1 0
    سلام اگه گوشت برای انسان ضرر داره پس چرا گرانش کردن اگه گوشت برای ادم ضرر داشت خداوند هیچ وقت گوسفند برای بندگانش نمی افرید پس خدا مهربان تر از بنده‌هاش هست کمتر سر همدیگه کلاه بذارین خدا را سر لوحه زندگی مون قرار بدیم خوشی دنیا فانی است
  • IR ۲۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
    2 0
    آقا شما گوشت ارزان وتازه به ملت بدهید .وناراحت کوتاهی عمر آنان نباشید.کلستر زمانی خطرناک است که تحرک جسمانی کاسته شود شما ملت را در رفاه قرار دهید خودشان بلدن چگونه زندگی کنند .شاید گفتنش درست نباشد خیلی از افراد جامعه چندین ماه است یک کیلوگرم گوشت نتوانستم بخرند پدر روز چندین بار مرگشان را میبیند.پس نگران آن پدر نباشید .تا قبل مرگش روزی چندین بار مرگش را تجربه کرده شرمنده زن و بچه هستند.دیگر نگرانی شما بی جاست.
  • ناشناس IR ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
    0 1
    به گفته ابوعلی سینا پدر علم پزشکی ایران گوشت گاو درد است ، شیر گاو داروست و چربی گاو شماست گوشت همیشه گوشت پرنده گان محلی یا وحشی برای سنین 50 سال به بعد اما شیر و چربی فقط برای گاو پیامبر اکرم فرمودند در هر جیزی زیاده روی کنید به سلامت خود ضرر خواهید زد هر چیزی به اندازه و از روی حساب و اطمینان حاصل کردن به سلامت خود آسیب نخواهید زد همیشه حساب شده کار کنید خیلی از مردم نمی دانند همان طور که علم شیمی به ما می گوید هر چیزی که از حالت طبیعی با حرارت زیادیش از حد تغییر کند یا بسوزد یعنی شیمیایی شده است هیچ وقت کباب را روی گاز انجام ندهید بهترین روش فقط ذغال چوب می باشد آن هم بد حرارت خود ذغال و نیازی به باد زدن مداوم نیست تا با این روش گوشت قشنگ پخته شده و نسوزد